Saturday, 31 December 2011

Goodbye 2011, Welcome 2012

Assalamualaikum semua.. 

Ini post yg terakhir dari saya sebelum 2011 berakhir.. Xsedar2 kan dh 1 tahun mse berlalu..Alhamdulillah Allah memberi peluang pada kita semua untuk beribadah kpdnya.. Tp adakah 1 thun yg diberikan kita guna sebaik2nya??.. Klau jwpn dari Cik Nur Hidayah nie mesti la x.. Bila la nk berubah kan..?? Perubahan mmg dr dlu lagi dirancang..tp klau diri sendiri xnak berubah nk buat camne Cik Dayah oiii...! So, azam tahun baru ni nk la jadi org yang lebih baik..2012 is coming, so I have my Wishlist for 2012 :
  • I want to get my last pointer for my Diploma is the best pointer dari yang sebelum2 ni!          Myb 4+ ( haha..perasan!)
  • I want to pursue my study for Bachelor in Accountancy!

  • I want to go >>> Universal Studio (Singapore)


  • I want to go >>> Disneyland (Hong Kong)                                                   (Amiinnn..Hopefully it will run smoothly & Allah will help us!)


  • I want to become a faithful & good Muslimah, a good daughter for my parents, a best ever adik for my abang2 & kakak2, & a best ever friend for my kawan2! InsyaAllah..


Hehe..banyak nye wishlist saya.. Hopefully sume dapat ditunaikan..Amiin.. Semoga Allah ada bersama2ku memberi petunjuk, ketenangan dan kekuatan especially for Hong Kong.. I'll try my best to menempuh onak dan duri.. be STRONG Nur Hidayah!

p/s: Akhir sekali dari saya apa yang baik dari Allah, & apa yg buruk datang dri diri saya sendiri.. Jazakallah Khairan..





 Photobucket

Friday, 30 December 2011

T.E.R.U.J.A

Bahagianye!!

video

Tentang Dhia

Assalamualaikum..

Semalam dh tamatla al-kisah cerita "Tentang Dhia". Mula-mula engatkan cerita ni diadaptasikan dari novel Tentang Dhiya, tp tidak same skali. Crita yang mmg best la.. Best tetap best tp moral of the story kena amek gak..


Cerita yang penuh dugaan..Menanti bahagia disebalik duka,.. Harap2 dh kawen nnt xde la dpt dugaan macam Pn. Dhia kite ni.. & xde la dpt mak mertua mcm mak En.Zikir ni.. Klau la btol2 ad dlm dunia ni mcm mak Zikir ni mmg baek mati la drpd hidup..! Nauzubillah ad org mcm ni..



Bestnye la klau dapat suami mcm En.Zikir ni.. Dlu tyme tngk Nora Elena nk mcm Seth Tan..Eh3..ape nk jadi la kan..hehehe..Tak kisah la mcm mane pon rupa bakal suami sy..sy menerima ngn Redha asalkan seorang yang beriman & beramal soleh.. Dapat bimbing diriku yg lemah ini ke jalan yg Diredhai Allah.. Mencintaiku seikhlas hati dan sy sangat2 berharap agar sy akn dicintai oleh org yg dapat mengarahkn sy menuju keredhaanNYA....Amiinn...

Photobucket

Thursday, 29 December 2011

Don't Give Up!!

Saya xkan give up untuk meng"edit" blog sy walaupon susah.. Please don't give up NHidayah.. :-)

Sunday, 25 December 2011

Renungan Bersama

Walau tak ada ORANG sayang kita TAPI ALLAH ada dekat di hati kita,
Walau tak ada ORANG cinta kita TAPI ALLAH sentiasa KASIHI kita,
Walau tak ada ORANG tolong kita TAPI ALLAH ada LINDUNGI kita,
Walau tak ada ORANG rindu kita TAPI ALLAH tetap tunggu kita,
Walau tak ada ORANG jaga kita TAPI ALLAH perhatikan kita,
Walau tak ada ORANG dengan kita TAPI ALLAH ada temankan kita...

Bersyukurlah kita kerana DIA sentiasa bersama kita... Cintailah DIA kerana ia adalah cinta hakiki... cinta sejati =)

Friday, 23 December 2011

Awak Sayang Saya Tak..

Assalamualaikum semua blogger2 sekalian.. Semoga anda diberkati Allah.. Setelah 1 week, ak berjaya menghabiskan buku "Awak Sayang Saya Tak?..:" Banyak memberi pengajaran dan ilmu.. Amat memberi keinsafan kpd ku.. Subhanallah.. Aku amat menyintai-NYA.. Tidak ada yg lebih agung melainkan cinta Allah.. YaAllah.. hanya engkau yg mengetahui isi hatiku........... Aku berserah kepadamu YaAllah.. moga2 cintaku milik orang yg beriman yg mencintaiku kerana Allah.. Amiinn...Subhanallah..

Saturday, 17 December 2011

La Tahzan...

Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita"
لا تحزن إن الله معنا