Thursday, 10 May 2012

Apa yang perlu di ukur??

Assalamualaikum semua.. (",)

Berbicara tentang cinta..Saya nak jadi Dr. Cinta hari ni..hehehe.. Apa yang perlu kita ukur untuk memilih pasangan hidup kita? Adakah paras rupa, kekayaan, pangkat,?? Suma tu actually xpenting pon utk manjamin kebahagiaan kita kan?? Tapi xsalah untuk melihat paras rupa sbb kita kena pilih yang sedap mata memandang xde la terlalu "buruk".. Tapi biar buruk daripada memilih org yang kurang agamanya.. Kalau saya la, saya nak lelaki yang baik hati, faham diri saya, dan menerima segala kelamahan diri saya..InsyaAllah saya akan menerima segala kelemahan dirinya.. Pangkat, kekayaan xpenting.. tp jangan la terlampau miskin..macam mane nk sara hidup saya nntkan? hehehe.. saya ni pulak nye boros! Sekarang ni saya faham kenapa sy & dia xde jodoh.. Allah mahu beri sy yang lebih baik & Allah syg sy.. Sy hanya mampu berdoa, semoga Allah berikan yang terbaik.. Huh!! dah xde idea la plak nk jd DR.Cinta ni... Ok, kte stop pasal cinta yerk... (",)..
-
-
-
-
-

Berbicara tentang belajar.. Hari tu one of my friend call me and ask me to join her to further study in scotland.. Macam nak ketawa pon ad.. layak or tidak?? itu persoalannya...?? Prof Khalil call her and suh die smbung study kt scotland & suh die ajak kawan2 yang lain.. Qualification die just 2.5 above.. senang je kan? tapi klau die tngk MUET sah sy org petama xlayak!.. Tapi MUET ni tuk malaysia je, biasenya kena amek test lain utk g overc.. Jadi conclusion nye, 20hb nnt kena g UiTM & ask Prof Khalil dulu pasal sistem & biasiswa.. Bak kata abangku klau nk smbung sane kalau pinjaman xjdi.. kena biasiswa.. Tapi saya tertarik sebabnya within one year dah abes degree.. sape xnak.. tapi klau dri segi hidup sane mesti saya terkontang kanting sbb sy ni English mmg hampeh bebenor la.. Oh My English!! Ape ape pon, sy akan buat istikoroh & biar Allah tentu kan yg mane terbaik.. kalau smbung kat sini pon xkesah la.. Best jugak.. kan3? 

-
-
-
-
-
 Ok la.. saya nak berhenti disini..dah penat.. mau sambung bace novel yang baru dibeli.. Cinta si Ikan Buntal & kambing Liar.. Tajuk novel pon menyeramkan.. hahaha.. 1 hari dah abes bace She is my maid ( Tuan rumah Pembantu Rumah).. memang best la.. xde jiwang2 sangat...
ok..Good Nyte!!!!

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete